Weer

Arrecife beschikt over een warm woestijnklimaat. Ondanks dit zonzekere klimaat dat zich kenmerkt door weinig neerslag moet het gezegd dat er de voorbije jaren wat veranderingen opgemerkt kunnen worden. De enigszins grotere neerslaghoeveelheden zorgen er voor dat het klimaat van Arrecife steeds meer neigt in de richting van een steppeklimaat. Ondanks dit gegeven spreekt het voor zich dat het weer in Arrecife doorgaans nog steeds helemaal prima is. Je kan hier dan ook zo goed als altijd rekenen op heerlijk lente- of zomerweer.

Wanneer kan je rekenen op het beste weer in Arrecife?

Het merendeel van de dagen verlopen in Arrecife zonder neerslag. De zon schijnt er over het algemeen ook behoorlijk uitbundig. De aantrekkelijke temperaturen hebben er voor gezorgd dat deze plaats over een mediterraan karakter is komen te beschikken. Het uitbundige buitenleven heeft er bovendien voor gezorgd dat Arrecife eigenlijk altijd wel levendig oogt.

Een niet onbelangrijk punt waar je tijdens je verblijf in Arrecife wel rekening mee moet houden is de wind. Deze is behoorlijk nadrukkelijk aanwezig in de hoofdstad van Lanzarote. Dit zal je in het bijzonder merken op de open stukken die rechtstreeks aan de kust zijn gelegen. Tijdens de wintermaanden kan je hier rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van tussen de 20 en 22 graden. In de zomermaanden lopen de temperaturen niet zelden op tot zo’n slordige 30 graden.

Wat is de beste reistijd voor Arrecife?

In lijn met het klimaat van Arrecife ligt de periode die kan worden bestempeld als de beste reistijd voor een bezoek aan deze stad. Wat dit betreft geldt dat vooral de periode van mei tot en met december een absolute aanrader is.

Tijdens deze periode kan je rekenen op een aangenaam warme tot ronduit tropische temperatuur. Ook hoef je eigenlijk geen rekening te houden met neerslag op een enkele uitzondering na. Een reis boeken naar Arrecife tijdens deze periode is dan ook altijd een aanrader. Ben je benieuwd naar het actuele weer in Arrecife? Bekijk dan even het onderstaande overzicht!