Timanfaya Nationaal Park

Ongelofelijk veel mensen die een vakantie boeken naar Arrecife willen graag ook even kennismaken met de uitzonderlijke natuurpracht die het eiland Lanzarote herbergt. Het merendeel van de reizigers kiezen er dan ook voor om een uitstap te maken naar het zogenaamde ‘Timanfaya Nationaal Park’. Dit nationaal park is terug te vinden in het zuidwesten van het eiland en is meteen ook het ruigste deel van heel Lanzarote. Dit beschermde gebied maakt in één oogopslag duidelijk dat Lanzarote over een stevige vulkanische oorsprong beschikt. Wat veel mensen niet weten is dat dit nationaal park haar naam dankt aan het dorp dat tijdens een groot aantal vulkaanuitbarstingen in de periode 1730-1736 volledig van de kaart is gevaagd. Gedurende deze periode sneuvelden uiteindelijk maar liefst 11 dorpen. Bovendien veranderde ook het karakter van zomaar even 180 vierkante meter aan land voor altijd.

Een bezoek brengen aan het Timanfaya Nationaal Park

Bovenstaande maakt meteen duidelijk waar de enorme populariteit vandaan komt waar dit nationaal park van kan genieten. Er zijn maar weinig bezoekers van het eiland Lanzarote die deze boeiende omgeving links laten liggen. Wil jij ook graag dit nationaal park bezoeken? Dat kan. Je dient er wel rekening mee te houden dat je ze uitsluitend kan bezoeken tussen 09h00 & 17h00. Bovendien is het zo dat er een toegangsprijs moet worden betaald voor een bezoek aan het park. Let op! Wanneer je met je eigen auto het park bezoekt moet je deze verplicht achterlaten bij het restaurant El Diablo. Van hieruit is zelf verder rijden niet meer toegestaan. Je moet de rest van de route dan ook met de bus afleggen. De bustocht die je ongeveer anderhalf uur meeneemt doorheen het woeste vulkaanlandschap is inbegrepen in de toegangsprijs van het park.

Met de bus doorheen een woest vulkaanlandschap

Tijdens de bustocht zal je kunnen vaststellen dat je kan rekenen op een geweldig uitzicht op een deel van de 25 kraters evenals de meer dan honderd vulkaankegels die zich in het park bevinden. De uitleg die je kan ontvangen tijdens de busrit wordt in vier verschillende talen gegeven. Het gaat hierbij om het Spaans, Engels, Duits en Frans. Op een aantal plaatsen houdt de bus halt waardoor je over de mogelijkheid beschikt om wat mooie foto’s te nemen van de omgeving. Let wel, het is op geen enkel moment toegestaan om uit de bus te stappen. Dit kan er helaas voor zorgen dat je rekening moet houden met vervelende reflecties in je foto’s door de zon op de ramen.

Waarom kan je niet gewoon vrij rondlopen?

Er zijn twee redenen waarom toeristen niet de mogelijkheid krijgen om vrij rond te lopen in dit nationaal park. In eerste instantie is dat het geval omdat ze de omgeving evenals haar bijzondere karakter willen beschermen. Daarnaast is het zo dat er tot op de dag van vandaag nog altijd heel wat vulkanische activiteit heerst in het park. Op bepaalde plaatsen zal je dan ook merken dat de grond ongelofelijk warm heeft.