Playa del Reducto

Verspreid over het eiland Lanzarote zijn menig aantal verschillende stranden terug te vinden. Voor de hoofdstad van het eiland Arrecife geldt evenwel dat ze slechts één strand heeft. Dit strand luistert naar de naam ‘Playa del Reducto’. Dit ongeveer vierhonderd meter lange zandstrand bevindt zich in een mooie baai. Dit zorgt er voor dat de stroming er gevoelig minder sterk is in vergelijking met aan andere stranden van het eiland. Heb jij dus met andere woorden een vakantie geboekt naar Arrecife met het hele gezin? Zou je dan ook graag willen genieten onder de warme zon op een kindvriendelijk en veilig strand? Dan zal je kunnen vaststellen dat Playa del Reducto zich daar uitstekend toe leent.

Opvallend rustig

Heel wat mensen die overwegen om te gaan vertoeven op het Playa del Reducto vrezen dat ze hier rekening zullen moeten houden met een aanzienlijke drukte. Die vrees is eigenlijk niet correct. Tijdens de week zal je dan ook kunnen vaststellen dat het op dit strand vaak vrij rustig vertoeven is. Dit ook tijdens de wat drukkere periodes van het jaar. Dat verandert echter compleet in het weekend. Dan komen niet alleen toeristen, maar ook heel wat gezinnen uit Arrecife afgezakt naar dit stadsstrand. De drukste maand van het jaar is de maand augustus. Ook dit is het gevolg van het feit dat heel wat mensen en gezinnen uit Arrecife er dan voor kiezen om hun vakantie te nemen en het strand te bezoeken.

Een uitnodigende omgeving in volle ontwikkeling

Ondanks haar ligging in de directe omgeving van Arrecife moet het gezegd dat het een behoorlijke tijd heeft geduurd vooraleer dit strand echt populair(der) werd bij toeristen. Dat heeft natuurlijk ook wel voor een groot deel te maken met het feit dat er verspreid over Lanzarote ook nog heel wat andere stranden zijn terug te vinden. Dit gezegd hebbende valt er in deze omgeving wel behoorlijk wat te beleven. Zo kan je bijvoorbeeld aan de rand van het strand ook een stadspark bezoeken en kan je er mooie wandelingen maken. Ook voor het ondernemen van een fietstocht leent deze buurt zich uitstekend.

Heerlijk genieten op het strand op een boogscheut van Arrecife

Ondanks het feit dat het eiland Lanzarote heel wat moois voor haar bezoekers in petto heeft kan er worden vastgesteld dat heel wat reizigers toch voornamelijk in de omgeving van de hoofdstad blijven. Is dat ook jouw plan? Zou je echter wel graag tijdens je vakantie even lekker willen kunnen genieten op het stand? Dan zal je kunnen vaststellen dat Playa del Reducto zich daar uitstekend toe leent.