Charco de San Ginés

Charco de San Ginés is een lagune gevuld met natuurlijk zeewater. Deze lagune bevindt zich in het hart van de hoofdstad van Lanzarote, Arrecife. Meer concreet is deze lagune terug te vinden tussen Calle Real en Puerto Naos. Deze plaats is door de jaren heen ongelofelijk populair geworden. Dit niet in het minst omdat ze wordt omringd door prachtige witte vissershuisjes. Het was de Canarische architect César Manrique die werd aangesteld om deze plaats een grondige renovatie te geven. De renovatiewerkzaamheden bleken erg succesvol te zijn. Op vandaag is dit dan ook met absolute zekerheid een prachtige locatie om te bezoeken.

Een stukje geschiedenis

Voor het ontstaan van Charco de San Ginés moeten we een behoorlijk eind terug in de tijd. Ze vond haar oorsprong dan ook meer dan zes eeuwen geleden. In eerste instantie was het een kleine, natuurlijke vissershaven. Dit niet in het minst als gevolg van de natuurlijke barrière die zorgt voor een bescherming van de in- en uitgang. De vissersboten kozen dan ook steevast voor de natuurlijke bescherming die door de lagune werd (en wordt) geboden. De lagune groeide ongelofelijk snel waardoor het niet lang meer duurde vooraleer de in eerste instantie kleine vissershaven uitgroeide tot de belangrijkste haven van Lanzarote. Zowat alle voorzieningen en goederen kwamen via deze haven op het eiland aan.

Een ongelofelijk levendige sfeer

Het gebied rond de lagune heeft zich door de jaren heen alleen maar populairder gemaakt. Er heerst hier dan ook steevast, maar zeker tijdens het hoogseizoen, een ongelofelijk levendige sfeer. Charmante bars evenals restaurants hebben zich door de jaren heen rond de lagune genesteld. Je kan er niet alleen genieten van de lekkerste lokale gerechten, daarnaast geniet je hier ook van absolute topwijnen.

Doorheen het jaar is dit gebied ook het toneel waar heel wat leuke muzikale evenementen op worden georganiseerd. Het gaat hierbij onder meer om de Fiesta de San Gines. Kom je met de auto naar dit gebied afgereisd? Hou er dan rekening mee dat er zich een parkeerplaats bevindt op open terrein aan de kant van El Charco. Bij deze parkeerplaats is ook een speeltuin voor kinderen terug te vinden. Je treft hier bovendien ook het razend populaire restaurant Casa Ginory aan.

Breng een bezoek aan de plaatselijke markt

Elke zaterdag kan je op de boulevard aan de Charco de Ginés een markt bezoeken. Deze drukke markt staat er om bekend heel wat Canarische lekkernijen te verkopen. Je treft hier ook menig aantal ambachten aan. Heb je dus met andere woorden nog geen plannen gemaakt om te doen tijdens de zaterdag gedurende je vakantie? Dan is een bezoek brengen aan deze markt zeker iets wat je zou kunnen overwegen!