Castillo de San José

Eén  van de ongetwijfeld meest interessante bezienswaardigheden van Arrecife luistert naar de naam ‘Castillo de San José’. Het betreft hier een prachtige burcht die je op vandaag perfect kan bezoeken. Het 18e-eeuwse vestingwerk werd aangelegd in de periode tussen 1776 & 1779 in opdracht van Karel III van Spanje. Eigenlijk is de burcht terug te vinden op de steile kust van een halfeiland. In ieder geval, ga je op vakantie naar Arrecife? Dan is dit zeker een bezienswaardigheid die je niet mag missen!

Een prachtige collectie met hedendaagse kunst

Vandaag de dag is het karakter waar deze voormalige militaire vesting over beschikt sterk veranderd in vergelijking met vroeger. Tegenwoordig is de burcht dan ook het onderkomen van het Museo Internacional de Arte Contemporáneo. Dit is grotendeels te wijten aan het uitstekende meesterschap van de artiest César Manrique. Kunstliefhebbers mogen een bezoek aan deze bezienswaardigheid hoe dan ook niet over het hoofd zien. Ze maken tijdens dat bezoek dan ook kennis met prachtige werken van onder meer Tàpies, Miró, Alechinsky en Millares. Hoe interessant de kunstcollectie die je hier aantreft ook mag zijn, er bestaan ook nog tal van andere redenen om een bezoek aan deze plaats te overwegen.

Genieten van de lekkerste maaltijden op een bijzondere locatie

Tijdens een bezoek aan het Castillo de San José kan je niet alleen kennismaken met een indrukwekkende kunstcollectie. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat je er kan genieten van de meest heerlijke maaltijden. In dit voormalige fort is namelijk ook een restaurant gevestigd. Je betaalt een behoorlijk stevige prijs om hier te kunnen eten, maar je krijgt wel ongelofelijk veel waar voor je geld. Niet alleen zijn de maaltijden hier om van te smullen, ook de locatie betaal je uiteraard.

Een bezienswaardigheid die je eigenlijk niet mag missen

De twee forten waar Arrecife over beschikt vormen misschien wel de belangrijkste bezienswaardigheden van deze plaats. Het Castillo de San José is in ieder geval een locatie die je niet over het hoofd mag zien. Dit niet alleen omwille van het historische karakter van dit bouwwerk, maar ook omwille van het  feit dat ze over een uitstekend restaurant beschikt. Wil je bijvoorbeeld graag je partner eens lekker verrassen tijdens je vakantie en ben je daarvoor op zoek naar een culinair verwenadresje? Dan kan het Castillo de San José daar ongetwijfeld voor in aanmerking komen. Het mag dan ook duidelijk zijn, tijdens jouw vakantie in Arrecifé is dit absoluut een plaats die je niet over het hoofd mag zien.