Castillo de San Gabriel

Tijdens een vakantie in Arrecife zal je onder meer kunnen vaststellen dat deze stad een slordige 12 verschillende kastelen telt. Het bekendste kasteel van allemaal luistert naar de naam ‘Castillo de San Gabriel’. Dat dit kasteel zo bekend is geworden is onder meer te wijten aan haar ligging. Van alle kastelen is het namelijk deze die zich het dichtst bij het centrum bevindt. Het kasteel dateert van aan het einde van de zestiende eeuw en bevindt zich nog in prima staat. De burcht wordt door middel van twee bruggen met het vasteland verbonden. Vandaag de dag is het zonder probleem mogelijk om een bezoek te brengen aan dit indrukwekkende bouwwerk. Er is dan ook een museum in gevestigd. Overweeg jij tijdens jouw verblijf in Arrecife ook om een bezoek te brengen aan deze burcht? Verdiep je dan beslist even in de informatie die je terug kan vinden hier op deze pagina.

Gebouwd ter bescherming tegen piraten

In het verleden werd het eiland Lanzarote vaak geteisterd door piraten. Daarbij was het vooral zo dat Arrecife vaak het mikpunt was van de aanvallen. Om hier te proberen een einde aan te maken werd er voor gekozen om een fort te bouwen. Dit fort luistert naar de naam ‘Castillo de San Gabriel’. Het fort bevindt zich in het noordoosten van het eiland en vormt eigenlijk een onontkoombare bezienswaardigheid tijdens een bezoek aan de hoofdplaats van het eiland. Zoals eerder reeds aangegeven is het zo dat de toegang tot de burcht wordt verstrekt door middel van twee bruggen. Voor de oudste brug, de zogenaamde ‘Las Bolas’ geldt dat ze één van de meest karakteristieke bezienswaardigheden vormt van heel Arrecife. Iedereen die een bezoek brengt aan deze stad of er verblijft mag ze dan ook beslist niet over het hoofd zien.

Het historisch museum van Arrecife

Tijdens een bezoek aan het Castillo de San Gabriel maak je ook meteen kennis met het historisch museum van Arrecife. Je treft hier een indrukwekkende collectie aan bestaande uit menig aantal stukken die afkomstig zijn uit de oude majo-cultuur. Eveneens een interessant onderdeel van de collectie vormt de maquette die de evolutie van de hoofdstad weergeeft. Niet alleen het kasteel, maar ook de brug zijn beiden tot cultureel erfgoed verklaard. In ieder geval, wil je er zeker van zijn dat je tijdens je verblijf of gedurende je bezoek aan Arrecife één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad niet over het hoofd ziet? Dan zal je kunnen vaststellen dat het Castillo de San Gabriel met absolute zekerheid niet op je verlanglijstje mag ontbreken!