Bezienswaardigheden

Arrecife, de sfeervolle hoofdstad van het eiland Lanzarote ontvangt elk jaar opnieuw heel wat bezoekers. De stad is gelegen aan de oostkust van het eiland waarbij het toerisme zich voornamelijk concentreert rond de badplaatsen Costa Teguise en Puerto del Carmen. Zowel in Arrecife als in haar directe omgeving is het mogelijk om kennis te maken met verschillende bezienswaardigheden. Om welke het hierbij dan precies gaat laten we je graag ontdekken door middel van onderstaande informatie.

1.) Castillo de San Gabriel

Het is één van de meest opvallende bouwwerken aan de kustlijn van Lanzarote. We hebben het dan uiteraard over de Castillo de San Gabriel. Het gaat hierbij om een burcht die werd gebouwd tijdens de zestiende eeuw. De burcht werd gebouwd als verdedigingsfort die in het bijzonder werd ingezet tegen piraten. Deze stonden er om bekend Arrecife regelmatig te belagen. Op vandaag blijft dit een belangrijk bouwwerk voor Arrecife. Het karakter van dit gebouw is echter veranderd. Op vandaag vertegenwoordigt ze dan ook een louter toeristische functie. In de Castillo de San Gabriel is dan ook een museum terug te vinden. Bovendien is het één van de bekendste en tevens ook meest aan te raden uitzichtpunten over de stad Arrecife.

2.) Charco de San Ginés

Een bijzonder populaire bezienswaardigheid in Arrecife luistert naar de naam ‘Charco de San Ginés’. Het gaat hierbij om een stadslagune die ook overdag, maar vooral tijdens de avond een geliefde plaats is voor de lokale mensen om te bezoeken. Je treft hier menig aantal vissersbootjes aan die zorgen voor een aantrekkelijk plaatje. Daarnaast is het hier tijdens de avond heerlijk vertoeven in de restaurants en de bars die zijn gelegen rondom El Charco.

3.) Playa del Reducto

Bij de meeste mensen die naar Arrecife op vakantie willen gaan is het ongetwijfeld wel bekend dat deze stad over haar eigen stadsstrand beschikt. Dit strand luistert naar de naam ‘Playa de Reducto’. Het witte zandstrand is terug te vinden aan de zuidkant van de stad en staat er om bekend uitstekend beschut te liggen. Het strand met een lengte van bijna 500 meter is omzoomd door een wandelpromenade. Op het strand zelf blinken strandbars uit in afwezigheid. Toch, aan de overkant van de straat is het mogelijk om steeds te genieten van heerlijke drankjes en lekkere (kleine) maaltijden.

4.) De Kerk van San Ginés

Ook één van de bezienswaardigheden die je kan bezoeken in Arrecife luistert naar de naam ‘Iglesia Matriz de San Ginés Obispo’. Deze kerk is gewijd aan de patroonheilige van het eiland Lanzarote. In eerste instantie werd deze kerk gebouwd in het jaar 1574. Echter werd deze kerk op een zeker ogenblik weggespoeld waarna de huidige kerk in het jaar 1667 werd gebouwd. Tijdens de achttiende en negentiende eeuw vonden er verschillende uitbreidingen plaats aan de kerk.

5.) Het Parque Islas Canarias

Het zogenaamde Parque Islas Canarias is een modern stadspark dat werd aangelegd aan het water in Arrecife. Het strakke park wordt gevormd door een combinatie van wandelpaden en bankjes die zijn aangevuld met een beperkte hoeveelheid aan groene vegetatie. De moderne uitstraling van het park sluit hierdoor in haar geheel aan bij het ernaast gebouwde Arrecife Gran Hotel.

6.) Castillo de San José

Het Castillo de San Gabriel is niet het enige fort dat je in Arrecife kan ontdekken. Een tweede fort luistert naar de naam Castillo de San José. Deze burcht werd opgetrokken ten tijde van de achttiende eeuw op een klif nabij de haven van Arrecife. Vanaf het fort beschik je daardoor over een prachtig uitzicht op de drukste haven van het eiland. In het Castillo de San José is op vandaag een museum gevestigd. Het gaat hierbij om het Museo Internacional de Arte Contemporáneo. Dit kleine museum beschikt over een mooie collectie met hedendaagse kunstwerken. Je treft er een combinatie aan van moderne schilderijen, sculpturen evenals andere kunstobjecten.

7.) De Mercado Turístico y Artesanal

Voor heel wat mensen die op vakantie zijn geldt dat ze er van houden om een bezoek te brengen aan een markt die wordt georganiseerd. Geldt dat ook voor jou? Dan kan je daarvoor elke zaterdag terecht rondom het Plaza de Las Palmas. Hier wordt een wekelijkse markt gehouden bestaande uit ongeveer honderd kramen. In deze kramen worden dagelijks de meest verse producten verkocht. Het gaat hierbij niet alleen om groenten en fruit, maar ook om met name vis en vleeswaren. Deze producten nemen ongeveer één derde in van de totale markt. De rest is bedoeld om bijvoorbeeld kunstnijverheidsproducten en lokale producten te verkopen. De markt wordt wekelijks gehouden van 09h00 in de ochtend tot 14h00 in de namiddag.