Airport

Arrecife Airport is de enige luchthaven van het eiland Lanzarote. De luchthaven verwerkt jaarlijks gemiddeld 7 miljoen passagiers. De internationale luchthaven die ten westen van Arrecife is gelegen is niet alleen verantwoordelijk voor het vliegverkeer naar Lanzarote. Ook de andere eilanden La Graciosa, Alegranza en Montaña Clara behoren tot Lanzarote. Heel wat reizigers die op deze eilanden willen verblijven vliegen op Arrecife. Vervolgens nemen ze de boot naar één van deze eilanden. Arrecife Airport bevindt zich op een geringe afstand ten westen van de hoofdstad van Lanzarote. Het is mogelijk om de luchthaven te bereiken via de afrit 5 van de LZ-2. Dit is de weg die Arrecife verbindt met de Playa Blanca.

Vliegen op Arrecife of Lanzarote Airport

De luchthaven van Lanzarote bestaat uit twee terminals. In eerste instantie is er Terminal 1. Deze wordt zowel gebruikt voor nationale als voor internationale vluchten. Daarnaast is er de Terminal 2. Deze wordt uitsluitend gebruikt voor regionale vluchten die worden uitgevoerd binnen de Canarische Eilanden. Terminals T1 en T2 beschikken niet over een onderlinge verbinding. Wil je tijdens je verblijf op Lanzarote graag de beschikking hebben over een auto? Dan is het mogelijks een goed idee om deze op het vliegveld van Arrecife te huren. Je kan hier na afloop van je vakantie de huurauto ook gewoon terug achterlaten.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen op Arrecife Airport?

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vanuit Nederland en België naar Arrecife op Lanzarote vliegen. In eerste instantie gaat het hierbij natuurlijk om verschillende prijsvechters. Denk hierbij aan maatschappijen zoals:

  • Transavia;
  • Ryanair;

Er zijn uiteraard ook charter- en lijnmaatschappijen die vluchten aanbieden naar Lanzarote. Vanuit Brussel kan je bijvoorbeeld naar dit populaire eiland vliegen met Brussels Airlines of met TUI Fly België. Vanuit Nederland kan je ook naar Arrecife vliegen met TUI Fly Nederland. De gemiddelde vluchtduur waar je rekening mee dient te houden is 4 uur en 5 minuten.

Een auto huren op Arrecife Airport

Het eiland Lanzarote leent zich uitstekend voor een autovakantie. Heel wat reizigers huren dan ook een auto waarmee ze dit prachtige, vulkanische eiland kunnen verkennen. Op het vliegveld van Arrecife zijn verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig. Het gaat hierbij onder meer om:

  • Avos;
  • Budget;
  • Cabrera Medina;
  • Europcar;
  • Goldcar;

De verschillende aanbieders van huurauto’s zijn zowel aanwezig in Terminal 1 als Terminal 2. Wil je er absoluut zeker van zijn dat je gebruik kan maken van jouw favoriete auto tijdens je verblijf op Lanzarote? Dan kan het de moeite waard zijn om je huurauto op voorhand te reserveren. Ze staat dan gewoon op je te wachten bij aankomst op de luchthaven.

Hoe kom je vanaf de luchthaven in het centrum van Arrecife?

Ben je geland op de luchthaven van Arrecife? Dan zal je, je wellicht de vraag stellen hoe je in het centrum van de stad kan raken. Dat is mogelijk op verschillende manieren. Het centrum van Arrecife bevindt zich op een afstand van ongeveer 7 kilometer. Dit betekent dat je deze afstand kan overbruggen in amper 10 minuten tijd. Van maandag tot en met vrijdag kan je de buslijn 22 nemen. Deze bus vertrekt elke 25 minuten vanuit de Terminal 1 van de luchthaven. Een andere mogelijkheid is een taxi nemen. Een taxirit van de luchthaven naar het centrum kost op moment van schrijven 12 euro. Ook dit valt in de praktijk dus best wel mee.