Activiteiten & Tours

Wat te doen in Arrecife? Het is een vraag die door veel mensen wordt gesteld op het ogenblik dat ze van plan zijn om hier te verblijven tijdens hun vakantie op Lanzarote. In eerste instantie zijn er natuurlijk de leuke bezienswaardigheden die je in Arrecife zelf kan ontdekken. Het bezoeken van deze bezienswaardigheden kan je overigens uitstekend afwisselen met een bezoek aan het strand waarover ze beschikt. Heb je het na enkele dagen wel allemaal een beetje gezien in Arrecife zelf? Dan ligt er nog een heel eiland voor je open om te gaan ontdekken!

Eilandhoppen vanuit Arrecife

Zoals eerder op deze website reeds aangegeven beschikt Arrecife over uitstekende veerverbindingen. Deze verbindingen maken het niet alleen mogelijk om een bezoek te brengen aan de eilanden Tenerife, Gran Canaria  en Fuerteventura. Daarnaast is het eveneens een mogelijkheid om naar het vasteland te varen van Spanje. Uiteraard is Lanzarote ook gelegen op slechts 115 kilometer van de kust van Marokko. Mocht je dus ook even enkele toeristische parels van dit land willen ontdekken kan je daarvoor Arrecife of Lanzarote als uitvalsbasis gebruiken.

Bezoek het Nationaal Park Timanfaya

Wie Lanzarote zegt denkt uiteraard misschien wel meteen aan het Nationaal Park Timanfaya. Dit is dan ook ongetwijfeld één van de absolute hoogtepunten van het eiland. Tijdens een bezoek aan dit park maak je kennis met de meest overdonderende natuurpracht die Lanzarote voor jou in petto heeft. Er is eigenlijk geen betere plaats op het eiland om kennis te maken met de vulkanische achtergrond van Lanzarote als het Nationaal Park Timanfaya.

Het park heeft een oppervlakte van een slordige 50 vierkante kilometer waardoor het altijd een goed idee is om een huurauto ter beschikking te hebben. Met een huurauto is het overigens perfect mogelijk om zelfstandig doorheen dit prachtige natuurpark te rijden. Let wel, voor verschillende locaties of highlights geldt dat ze uitsluitend onder begeleiding kunnen worden bezocht. Vraag hier ter plaatse meer informatie over.

Let wel, dit nationaal park is gelegen op een afstand van zo’n 25 kilometer van Arrecife. Dat lijkt niet zoveel, maar de gemiddelde reistijd tussen beide plaatsen bedraagt toch al snel een uurtje. Hou daar dus zeker rekening mee.

Wat te doen in Arrecife zelf?

Ondanks het feit dat Lanzarote over heel wat natuurpracht beschikt is het zeker en vast zo dat er ook Arrecife alleen heel wat interessante bezienswaardigheden zijn terug te vinden. Je kan je hier dan ook beslist even zoet mee houden. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden die je zeker niet over het hoofd mag zien zijn onder meer:

  • Het Castillo de San Gabriel;
  • De Call Leon y Castillo;
  • Charco de San Gines;
  • Mercado Turistico y Artesanal;

Naast bovenstaande is er natuurlijk ook nog het Parque Islas Canarias. Dit moderne stadspark is aangelegd aan het water in de hoofdstad van Lanzarote. Het strakke park bestaat voornamelijk uit wandelpaden evenals bakjes aangevuld met een kleine hoeveelheid groen. Het moderne uiterlijk waar het park over beschikt sluit hierdoor naadloos aan, aan het ernaast gebouwde Arrecife Gran Hotel. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, zowel in als buiten Arrecife zijn er meer dan voldoende leuke plaatsen en bezienswaardigheden terug te vinden om te ontdekken!